Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Liderul socialiştilor afirmă că Guvernul pregăteşte în secret o decizie de lichidare a trei bănci

14 mai. 2015,, 15:55   Economie
3204 2
Додон: правительство втайне готовит решение о ликвидации трех банков
Foto: socialistii.md
Guvernul pregăteşte în secret o decizie de lichidare a celor trei bănci problemă, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în cadrul şedinţei de joi a Parlamentului, informează agenția Infotag.

"Am aflat că se pregăteşte asemenea decizie. După decizia Guvernului, miercuri seara prim-ministrul Chiril Gaburici i-a informat pe miniştri despre aceasta. Am aflat acest lucru și de la un membru al Guvernului. Mai mult, Gaburici a indicat să fie închise în mod urgent conturile întreprinderilor cu capital de stat în aceste bănci. Problema este că întreprinderile o vor face, dar va suferi populaţia. La Banca de Economii sînt circa un milion de conturi ale cetăţenilor, care nu-şi vor putea proteja economiile", a spus Dodon.

Potrivit lui, lichidarea Băncii de Economii, Unibank-ului şi Băncii Sociale va costa în jur de 20 de miliarde de lei.

"Totul se face pentru a muşamaliza infracţiunea secolului – furtul unui miliard de euro din trei bănci. Noi vedem că show-ul care a început săptămîna trecută cu audierile parlamentare privind situaţia din sectorul bancar continuă. Autorităţile doresc să devieze accentele, să creeze o vizibilitate de anchetare, iar în realitate să lichideze băncile şi să şteargă urmele", a declarat Dodon.

El a menţionat că fracţiunea Partidului Socialiştilor a propus Parlamentului proiecte de lege cu privire la eliberarea din funcţie a guvernatorului BNM, procurorului general şi a directorului Centrului Naţional Anticorupţie.

"Evident că decizia în cauză a fost respinsă. Majoritatea parlamentară, precum şi Partidul Liberal nu sprijină asemenea decizie", a menţionat liderul socialiştilor.

La şedinţa Parlamentului acest subiect nu a fost supus votului, deoarece, conform Regulamentului Parlamentului, asemenea decizii pot fi înaintate pentru examinare doar de preşedintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?