X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cibotaru: Banii pentru reforme vor fi găsiţi după eradicarea corupţiei în Armată

13 mai. 2015,, 11:00   Economie
2529 1

Foto: noi.md

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, declară că proiectele de reformare a Armatei Naţionale nu vor fi implementate în timpul apropiat din cauza lipsei de finanţe. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Deşi susţine că bugetul pentru apărare în 2015 a fost majorat, oricum aceste mijloace sînt insuficiente pentru o reforma serioasă şi dotarea corespunzătoare. „Nu cred că vom găsi în timpul apropiat acoperire financiară pentru proiectele noastre. Oricum, sînt mulţumit că în acest an Guvernul a dat curs solicitării noastre de a majora bugetul pentru armată. Pînă acum n-a fost voinţă politică pentru a finanţa armata, acum această voinţă este. Sîntem conştienţi că mai mult nu este de unde. Noi facem ce putem. În anul 2014 a fost finalizată reparaţia tehnicii din dotarea Armatei Naţionale. Sper ca pînă în anul 2017 să găsim resurse şi să realizăm ceea ce ne-am propus”, a declarat Cibotaru.

Ministrul Apărării consideră că banii necesari vor fi găsiţi odată cu eradicarea corupţiei din armată şi gestionarea mai eficientă a patrimoniului. „Nu vreau să discreditez predecesorii mei, dar am descoperit mai multe gafe în ceia ce priveşte gestionarea patrimoniului. Şi în privinţa delapidărilor, am avut chiar şi condamnări. Dacă vom soluţiona aceste probleme, vom găsi şi bani”, a declarat Cibotaru.

Actualul ministru al Apărării se pronunţă pentru formarea unei armate profesionale, dar cu menţinerea militarilor în termen.”Eu optez pentru sistemul mixt. Trebuie să avem o armată din cadre profesioniste, dar nu putem renunţa la militarii în termen. Tinerii trebuie să treacă o pregătire militară. Totodată, armata este şi o educaţie”, a spus Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?