X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Introducerea RCA în Transnistria ar putea fi zădărnicită din cauza divergenţelor

13 mai. 2015,, 11:15   Economie
3143 0
Приднестровье: с ОСАГО опять неувязочка
Foto: vk.com
Introducerea în Transnistria a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), instituită prin decret prezidenţial din 1 iunie, ar putea fi zădărnicită din cauza neconcordanţelor cu Sovietul Suprem (SS), informează agenţia "Infotag" cu referire la site-ul legislativului autoproclamatei RMN.

Guvernul a prezentat Parlamentului proiectul de lege cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de autovehicule. Însă deputaţii din comitetul de profil pentru complexul agroindustrial, transport, construcţii, resurse naturale şi ecologie, care au examinat documentul printre primii, au decis să recomande corpului de deputaţi să respingă proiectul de lege.

"Noi de repetate ori am desfăşurat şedinţe cu reprezentanţii Guvernului, companiile de asigurări pe marginea acestei teme importante pentru populaţie. Noi considerăm că mărimea, ordinea de a achitare a primelor de asigurare trebuie să fie stipulate la nivel legislativ, însă oponenţii noştri consideră că este suficient ca aceste norme să fie reflectate în hotărîrea de Guvern. Deputaţii comitetului nostru au menţionat 26 de remarci la adresa proiectului de lege prezentat de Guvern, de aceea considerăm că nu poate fi adoptat în varianta actuală", a exprimat poziţia colegilor preşedintele comitetului, Efimie Covali.

Prezidiul SS, de asemenea, a exprimat dubii faţă de temeiul juridic al decretului prezidenţial, conform căruia termenul de procurare a poliţei de asigurare RCA pentru toţi transnistrenii a fost amînat de la 1 ianuarie 2016 pentru 1 iunie 2015.

Aceasta nu este prima încercare a Guvernului de a introduce în baza juridică a republicii asemenea noţiune ca RCA. Nici precedentele iniţiative legislative ale executivului nu au fost sprijinite de parlamentari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?