Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ambasada Germaniei în Republica Moldova va coopera cu Găgăuzia

13 mai. 2015,, 10:15   Economie
3139 1
Посольство Германии в РМ будет сотрудничать с Гагаузией
Fotо: ksmm.ucoz.net
Pentru realizarea cu succes a proiectelor în domeniul infrastructurii, este necesară deschiderea în Găgăuzia a unei agenţii de dezvoltare regională a Moldovei, consideră başcanul autonomiei, Irina Vlah. Marţi ea s-a întrunit la Comrat cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, discutînd cu el aspecte ale cooperării pe viitor, informează agenţia "Infotag" cu referire la site-ul autonomiei.

„Parlamentul Moldovei a adoptat legea corespunzătoare încă cu cîţiva ani în urmă, dar asemenea structură în autonomie aşa şi nu a fost creată. Conform acestei legi, în Găgăuzia urma să fie deschisă agenţia pentru dezvoltare regională. Noi mizăm pe sprijinul dumneavoastră în acest sens. Odată cu deschiderea agenţiei pentru dezvoltare regională, noi vom putea rezolva eficient problemele ce ţin de dezvoltarea infrastructurii în autonomia noastră”, a spus guvernatorul autonomiei.

Potrivit ei, "autorităţile Găgăuziei cooperează cu multe ambasade din Republica Moldova şi realizează numeroase proiecte comune".

"Sper că și cu dumneavoastră vom avea asemenea relaţii, avînd în vedere că între Germania şi Moldova a fost semnat un acord cadru interguvernamental. Cred că acest acord va viza şi Găgăuzia şi proiectele pe care ambasada dvs. le va realiza pe teritoriul Moldovei, vor implica şi autonomia", a menţionat Vlah.

Printre "proiectele interesante şi actuale pentru Găgăuzia" ea a indicat cele ce vizează aprovizionarea cu apă potabilă şi curăţarea apelor reziduale în mediul rural, precum şi dezvoltarea infrastructurii.

Ulrike Knotz a dat asigurări că Ambasada Germaniei va continua colaborarea strînsă cu Autonomia găgăuză în diferite domenii.

"Noi cu plăcere vă vom ajuta. Pentru Germania este foarte important ca în toată Moldova, inclusiv în Găgăuzia, oamenii să ducă un trai mai bun indiferent de vectorul de politică externă de dezvoltare a ţării", a menţionat ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?