X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Pretorul de Rîşcani a făcut publice unele dovezi ale construcţiei ilegale de lîngă Spitalul Clinic Republican

12 mai. 2015,, 16:30   Societate
4909 3
Кырлиг о незаконном строительстве у Республиканской больницы
Foto: noi.md
Candidatul pentru funcţia de primar de Chişinău, pretorul sectorului Rîşcani, Mihail Cîrlig, a făcut publice unele dovezi ale construcţiei ilegale de lîngă Spitalul Clinic Republican (SCR).

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că "în 2010 compania de construcţii „Dansicons” a început construcţia blocurilor locative în apropierea SCR pentru angajaţii din sistemul de sănătate".

„În decurs de cinci ani au fost construite şi date în exploatare 34 de blocuri locative şi, conform legii, în curţi trebuie să fie amenajate 700 de locuri de parcare şi terenuri de joacă, însă în schimbul acestora au fost construite alte trei blocuri locative", a specificat pretorul.

"În cele trei blocuri construite 1 m.p. costă 550 de euro, venitul din apartamentele vîndute – 10 milioane de euro, iar suma totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat – 180-200 de milioane de lei", a spus Cîrlig, menţionînd că 85% din cele 1,6-1,7 mii de apartamente construite lîngă SCR au fost vîndute, dar nu medicilor.

"În urma acestor maşinaţii, bugetul de stat a fost prejudiciat, de asemenea, locatarii nu-şi pot parca automobilele alături de casă, deoarece locuri de parcare nu au fost amenajate, iar parcarea din apropiere a fost vîndută. Aceste încălcări trebuie oprite şi, de aceea, în fiecare săptămînă pînă la alegeri vom prezenta documente despre încălcările admise de actualul primar liberal, Dorin Chirtoacă", a promis Cîrlig.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?