X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Protest la Primăria Chișinău

11 mai. 2015,, 14:05   Societate
2816 0

Foto: protv.md

Protest la Primăria Chișinău. Peste o sută de părinți au venit astăzi dis-de-dimineață la primarul general, Dorin Chirtoacă, pentru a cere ca copii să rămînă și în continuare în liceul "Miguel de Cervantes Saavedra", asta după ce Primăria Municipiului Chișinău a votat o dispoziție prin care se interzice plasarea claselor primare ciclul I, ale liceului în Grădinița Nr. 38, informează UNIMEDIA.

Neînțelegerile dintre cele două instituții grădinița Nr. 38 și liceul "Miguel de Cervantes Saavedra" durează de mai mult timp. Întrucît administrația liceului a ocupat spații ce aparțin grădiniții și le-a transformat în săli de studii.

Astfel, la solicitarea părinților care au copii la grădiniță, s-a luat decizia ca elevii de la liceu să fie transferați în alte instituții.

Părinții care au copii la liceu, nu vor să plece și spun că au investit foarte mulți bani în clasele de studii din liceul "Miguel de Cervantes Saavedra". Mai mult ca ațît părinții spun că e singura instituție de învățămînt accesibilă cu predare în limba romînă în preajmă.

"Noi ca părinți am investit foarte mulți bani în sălile de studii, pentru a oferi copiilor noștri condițiile pe care nu le poate oferi statul. Noi nu avem unde să ne ducem copii întrucît este singurul liceu cu predare în romînă din apropiere", a specificat Ciobanu Ludmila, protestatară.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă a spus că nu este bine ca elevii să învețe într-o grădiniță și această problemă trebuie soluționată ca să nu devină iarăși actuală și peste zece ani. Astfel, Chirtoacă le-a promis protestatarilor că va anula dispoziția cu privire la evacuarea elevilor din liceu pentru o perioadă de timp, pentru a putea fi găsite soluții.

"Am convenit împreună ca în perioada următorilor patru ani să aibă loc transferul elevilor ca și grădinița să își poată relua activitatea normală", a declarat edilul capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?