X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ziua Victoriei la Chișinău a fost marcată pe cinste (FOTO,VIDEO)

9 mai. 2015,, 15:35   Societate
9211 6
Foto: noi.md
Chișinăul întotdeauna a întîmpinat cu bucurie Ziua Marii Victorii asupra fascismului. Și în acest an, cea de-a 70-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost marcată pe măsură, informează NOI.md.

Sărbătoarea a adunat la Memorialul „Eternitate” un număr foarte mare de oameni. La ora 10.00, la Memorialul „Eternitate”, unde deja s-au aranjat coloane de militari și s-a adunat jumătate din populația orașului, a sosit președintele țării, Nicolae Timofti, premierul Chiril Gaburici și ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, care a gestionat ceremonia. Oficialii au fost însoțiți de veterani de război, demnitari de stat și parlamentari. Sărbătoarea nu a fost trecută cu vederea nici de reprezentanții corpului diplomatic.

Către începutul ceremoniei oficiale au sosit coloanele partidelor de stînga, care au adus cu ele a doua jumătate a locuitorilor capitalei. Coloanele au mărșăluit festiv din centrul orașului pînă la Memorial.

În fața mulțimii adunate au rostit discursuri șeful statului, prim-ministrul, veterani și chiar elevi. Vorbitorii au rostiti discursuri în limba de stat și cea rusă, iar cuvintele moderatorului au fost traduse și în engleză.

Toți vorbitorii au fost unanimi: astăzi e marcată o sărbătoare luminoasă, memorie, recunoștință și mulți ani înainte veteranilor. Apoi, urmașii recunoscători ai Victoriei au depus coroane și flori la Memorial.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?