X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

La Chişinău va fi lansat proiectul pentru tineret „Debate Academy”

8 mai. 2015,, 16:45   Societate
4615 0
В Кишиневе стартует молодежный проект Debate Academy
Foto: dosug.md
Pe 19 mai, la Chişinău va fi lansat proiectul "Debate Academy" pentru elevii liceelor. Preşedintele "Debate Academy", Emil Chichioi, a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că proiectul este axat pe instruirea tinerilor în arta oratorică, desfăşurarea dezbaterilor şi protejarea propriei opinii. Genericul campaniei este „Spune DA dezbaterilor!”

"Scopul proiectului este organizarea competiţiilor amicale, regionale, naţionale, educarea elevilor cu o gîndire critică", a spus reprezentantul proiectului.

Potrivit lui, organizatorii proiectului sînt antrenaţi să-şi argumenteze opinia, dispun de o bază largă de cunoştinţe generale, ce permit analizarea detaliată a problemelor actuale din lume.

"Programul instruirii include opt prelegeri pe săptămînă în decurs de doua luni. În cadrul lecţiilor doritorii vor fi instruiţi de organizatori şi experţi invitaţi. După finalizarea cursului vor fi organizate turnee între doua grupuri "pro" şi "contra", a spus vicepreşedintele Academiei Igor Rusu.

Organizatorii au menţionat că în Moldova cultura dezbaterilor este în stagnare din cauza lipsei de informare şi centralizării eficiente. Totodată, nu se organizează cluburi de dezbateri în instituţiile de învăţămînt şi lipsesc competiţiile tematice.

Participarea şi înscrierea la proiect este gratuită. Vîrsta maximă a doritorilor este 20 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?