Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Boțan: După mitingul din 3 mai, intrăm într-o nouă etapă

8 mai. 2015,, 14:30   Politică
6369 7

Foto: noi.md

Membrii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” își propun să sporească numărul aderenților la Platformă și să atragă reprezentanți ai cît mai multor ONG-uri. În acest sens, activiștii vor iniția un dialog cu reprezentanți minorităților etnice, fermierilor, breslelor profesionale, precum și ai sindicatelor, informează NOI.md.

Analistul politic Igor Boțan a ținut să precizeze că scopul principal al Platformei rămîne consolidarea societății, și nu divizarea ei, așa cum se speculează în unele surse mass-media.

„După mitingul din 3 mai, intrăm într-o nouă etapă. Scopul nostru rămîne neschimbat – consolidarea societății. De pe urma unei guvernării corupte suferă deopotrivă moldovenii, românii, rușii, găgăuzii. Trebuie să lărgim frontul comun, astfel încît presiunile noastre să fie mult mai eficiente, mai organizate și să aibă efect sinergic. Trebuie să găsim o formulă de asociere și a altor ONG-uri la Platformă. Credem că muncind putem lărgi acest front comun. Scopul nostru principal este consolidarea societății și nici un fel de acțiuni care duc la dezbinarea societății nu sînt admisibile. Ne dorim să aducem normalitatea în țara noastră. Nicio guvernare nu va fi responsabilă, dacă nu va simți o forță disciplinată care va exercita un control”, a menționat Boțan.

Totodată, grupul de inițiativă a anunțat că Platforma va pregăti în scurt timp propriul raport privind „furtul secolului”. „Ne propunem să identificăm instituțiile statului care au admis acest furt. Vom cere pedepsirea celor vinovați, precum și condamnarea publică a partidelor care au asigurat acoperirea politică a acestui jaf”, a spus avocatul Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?