X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Poroșenko: La Moscova pe 9 mai vor demonstra armele folosite în Donbas

8 mai. 2015,, 12:00   Externe
7448 28

Foto: ruvr.ru

La parada de la Moscova din 9 mai vor fi demonstrate armele folosite în estul Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de către președintele Ucrainei Petro Poroșenko în timpul unei dezbateri politice pe tema "Integrarea europeană ca lecție învățată după al Doilea război mondial", cu ocazia a 70 de ani de la victoria asupra nazismului, la Gdansk, joi 7 mai, informează korrespondent.net.

"La 8 mai poporul Ucrainei, pentru prima dată se se va alătura europenilor, de Ziua comemorării victimelor celui de-al Doilea război mondial, iar pe 9 mai la Moscova va avea loc o paradă, la care vor fi demonstrate armele care sînt folosite astăzi în Donețk. Ucraina a respins propunerea de a lua parte la aceastp paradă", - a amintit șeful statului ucrainean.

Poroșenko a declarat că trebuie făcut totul pentru ca greșelile anilor '30 să nu se repete niciodată.

"Un conflict pe scară largă în Europa pare acum mult mai aproape decît înainte. După Anschluss-ul Austriei și ocuparea nazistă a regiunii sudete, Polonia a fost prima țară care s-a confruntat cu flăcăra nazismului. Acest popor a devenit, de asemenea, prima victimă a așa-numitului Pact Molotov-Ribbentrop. Ne amintim cu toții de parada sovietic—nazistă din septembrie 1939, la Brest ... Nazismul și comunismul, antisemitismul și persecuțiile etnice, torturile și propaganda - toate acestea sînt crimele care au marcat secolul al XX-lea. Crimele care, în ciuda ... lecțiilor au loc astăzi, în secolul XXI ", - a declarat Președintele Ucrainei.

"Dacă Europa nu va susține Ucraina, ea se trăda pe sine însuși", - a declarat Poroșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?