X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Gaburici va fi ajutat de echipa lui Saakaşvili în lupta cu corupția

7 mai. 2015,, 13:36   Politică
3817 5

Gaburici va fi ajutat de echipa lui Saakaşvili în lupta cu corupția
Foto: gov.md

Fostul președinte al Georgiei Mihail Saakaşvili, în prezent consilier al președintelui Ucrainei, împreună cu echipa sa vor efectua o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Chiril Gaburici. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministru, în cadrul unui briefing pe marginea rezultatelor vizitei efectuate la Kiev, informează NOI.md.

Premierul a menționat că a purtat discuții productive cu fostul președinte georgian în ceea ce privește reforma structurilor de drept din Moldova și a cerut ajutorul acestuia în remedierea situației.

„Domnul Saakașvili împreună cu echipa sa au o experiență amplă în implementarea reformelor și combaterea corupției din diferite sectoare. Este o echipă mixtă formată din reprezentanți ai diferitor țări. În două săptămîni vor veni la noi, vom face o analiză și vom propune o serie de acțiuni clare în domeniul luptei cu corupția”, a spus Gaburici.

Totodată, premierul a anunțat că noua lege a procuraturii va fi aprobată de Guvern la ședința de săptămîna viitoare, iar ulterior transmisă spre adoptare Parlamentului. Acesta și-a propus să inițieze schimbări majore și în activitatea Centrului Anticorupție și Comisiei Naționale de Integritate.

„În trei luni îmi propun să inițiez reforma CNA, CNI și a poliției. Conducerea acestor instituții trebuie aleasă public, în mod transparent de o comisie independentă. O altă acțiune ține de crearea consiliului anticorupție, care va evalua o dată pe lună activitatea organelor de drept. Un alt obiectiv este excluderea birocrației din structurile de stat”, a punctat Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?