X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Veteran de război: Am mînat ciuma brună în propria vizuină (FOTO, VIDEO)

7 mai. 2015,, 13:25   Societate
5584 3
Нуриев: Мы загнали коричневую чуму в ее собственное логово (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Consiliul veteranilor din sectorul Botanica a comemorat eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei în cadrul ședinței solemne informale susținute în seara zilei de miercuri, 6 mai, relatează NOI.md.

În calitate de oaspete de onoare la manifestare a fost invitat candidatul la postul de primar general al municipiului Chișinău Vasile Chirtoca, renumit prin grija sa față de cei vîrstnici.

„Astăzi, pentru noi, veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și veteranii muncii, ajunul celei de-a 70-a Victorii este o zi mare, i-a salutat pe cei prezenți președintele Consiliului veteranilor din sectorul Botanica, Farman Nuriev. Datorită veteranilor noștri, poporul sovietic a reușit să salveze întreaga lume de ciuma brună a fascismului. Ideologia fasciștilor, bazată pe superioritatea unor națiuni asupra altora, a fost falsă! Și noi am dovedit acest lucru, mînînd ciuma brună în propria ei vizuină, și distrugînd-o în ea. Mulțumim veteranilor”, a spus Nuriev.

El a specificat că în unele locuri elementele fasciste ridică capul și, prin urmare, a sosit timpul să ne unim în lupta împotriva renașterii ideologiei nazismului. De asemenea, nu trebuie să permitem denaturarea istoriei Războiului și Victoriei poporului sovietic, a menționat Nuriev.

Vasile Chirtoca, la rîndul său, i-a felicitat pe veterani cu ocazia viitoarei sărbători. El a menționat că veteranii sînt trecutul nostru cel mai apropiat și, dacă îi înconjurăm cu grijă și nu uităm istoria noastră, putem fi convinși de prezentul nostru și construi un viitor demn.

Candidatul a relatat că grija față de veterani este una dintre principalele părți ale programului lui. El a promis că în viitorul apropiat acest program va fi realizat de administrația capitalei: „Vom face tot posibilul pentru ca fiecare veteran să simtă grija autorităților”, a specificat Chirtoca. El a mai comunicat că vor fi încurajați agenții economici care vor acorda asistență organizațiilor de veterani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?