X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Organele de drept nu au reușit să-l „închidă” pe Șor din prima încercare

6 mai. 2015,, 13:42   Societate
8219 2

Foto: noi.md

Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a calificat datele prezentate de organele de drept insuficiente pentru plasarea în arest a omului de afaceri Ilan Șor, limitîndu-se la arest la domiciliu, relatează NOI.md cu referire la comunicatul șefului Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Zumbreanu a relatat că Ilan Șor este acuzat de escrocherie în administrarea băncii, comisă în noiembrie 2014 (art. 335 al CP al RM). Este vorba despre banca comercială Banca de Economii.

Zumbreanu a mai comunicat că CNA și procuratura au considerat drept oportun de a alege pentru Ilan Șor o măsură de reprimare sub forma de plasare în arest pe 30 de zile. Însă Judecătoria sectorului Buiucani nu a susținut demersul organelor de drept, calificînd datele prezentate de anchetă drept insuficiente pentru selectarea celei mai aspre măsuri de reprimare, limitîndu-se la arestul la domiciliu a omului de afaceri.

Potrivit informației CNA, hotărîrea Judecătoriei Buiucani a fost imediat contestată de anchetă la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Se așteaptă că CA va emite o hotărîre în viitorul apropiat. „Dacă vor avea loc schimbări în măsura de reprimare a lui Șor, noi vă vom comunica”, a specificat Zumbreanu.

Angajații CNA au refuzat să vorbească despre alți figuranți în procesul privind sustragerea mijloacelor de la bănci, făcînd referire la interesele anchetei. Printre altele, după cum susțin reprezentanții organelor de drept, nu există nici o legătură între prezentarea acuzațiilor lui Șor, încercarea de a-l plasa în arest și publicarea raportului Companiei de audit „Kroll”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?