Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Usatîi: În raportul Kroll lipseşte principalul – cine a primit miliardul de dolari

6 mai. 2015,, 09:35   Politică
7260 12
Усатый:
Foto: vedomosti.md
"În raportul Kroll lipseşte principalul – cine este beneficiarul final al miliardului de dolari furat din cele trei bănci moldoveneşti", a afirmat antreprenorul şi preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi. El a relatat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, că informaţia publicată explică situaţia doar în proporție de 60%, scrie agenţia "Infotag".

"La rîndul său, această agenţie deja a căutat «aurul PCUS». Guvernul Rusiei le-a achitat atunci milioane. «Aurul partidului» aşa şi nu a fost găsit. În raport, de asemenea, lipseşte răspunsul la întrebarea unde au dispărut banii", a spus politicianul.

Vorbind despre folosirea de către politicienii moldoveni a simpatiilor faţă de Rusia, e la spus că "aceasta se întîmplă doar în perioada alegerilor".

"A început totul cu Vladimir Voronin. Iniţial a fost Memorandumul Kozak, cînd a refuzat să-l semneze. Mai departe mai multe. S-a ajuns că în satele moldoveneşti el era proeuropean, în toate celelalte – politician pro-rus", a spus Usatîi.

El a menţionat că politician prorus a fost la timpul său şi actualul preşedinte al Partidului Democrat, Marian Lupu, şi preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Usatîi consideră că candidatul pentru funcţia de primar de Chişinău din partea partidului său, Ilian Caşu, este un candidat foarte demn şi poate uni electoratul de pe flancul stîng şi drept.

Liderul "Partidului Nostru" pledează pentru anularea Acordului de asociere RM-UE, considerând necesar de explicat clar oamenilor "ce reprezintă Uniunea Economică Euroasiatică şi ce reprezintă integrarea europeană pentru cetăţenii Moldovei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?