X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Sindicatele, poliția, fiscul și inspecția muncii realizează obiectivul nr.5

6 mai. 2015,, 08:45   Societate
2591 0
Foto: sindicate.md
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și Inspectoratul General al Poliției au semnat la 5 mai Regulamentul general privind activitatea grupurilor mixte de combatere a încălcărilor legislației muncii și celei fiscale, relatează NOI.md.

Grupurile mixte formate din angajați ai poliției, fiscului, contribuabili, inspectori ai muncii și activiști sindicali vor fi responsabili pentru combaterea „muncii la negru” și „remunerării în plicuri” la întreprinderile și organizațiile din republică.

Regulamentul a fost elaborat de un grup interdepartamental. Se prevede că activitatea lui va fi orientată spre realizarea obiectivului nr.5 „Intensificarea controlului în scopul depistării evaziunilor şi contracarării fenomenului „muncii la negru” din Planul de acţiuni privind minimizarea practicii de achitare a salariilor „în plic” şi „muncii la negru”, aprobat prin hotărîre de guvern.

Reprezentanții părților care au semnat Regulamentul și-au exprimat mulțumirea și încrederea că activitatea mixtă a structurilor publice și sindicatelor va permite combaterea eficientă a încălcărilor legislației și va aduce beneficii economiei naționale.

Totodată, șeful Inspectoratului de Stat al Muncii, Dumitru Stăvilă, a menționat că inițiativa privind crearea grupurilor de control interdepartamentale pentru combaterea încălcărilor legislației muncii și fiscale deja a fost realizată în țara noastră în 2012. Însă aceste grupuri au activat doar patru luni. În acest context Stăvilă i-a chemat pe colegii din alte instituții și sindicate să țină cont de experiența precedentă și să-și concentreze eforturile spre asigurarea realizării multilaterale a regulamentului semnat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?