Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților 2015”, la cea de-a V-a ediție

5 mai. 2015,, 16:45   Societate
2730 1

Foto: prospect.md

La Chișinău, în perioada 6-9 mai se va desfășura cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților 2015”. Programul va începe cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, notează NOI.md.

La ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului de către Arcadie Suceveanu, alături de invitații Jan Willem Bos (Olanda), Jan H. Mysjkin (Belgia), Laure Hinckel (Franța), Chrostoan W. Schenk (Germania) și alții. De asemenea, vor fi prezenți scriitori și critici români.

De asemenea, va avea loc Simpozionul Internațional „Dialoguri europene: poeți li traducători”, ai căror invitați vor fi unde vor fi Vladimir Beșleagă, Emilian Galaicu-Păun, Nicolae Dabija și alți scriitori. În cadrul evenimentului vor avea loc lansări de carte.

Pe parcursul festivalului se vor desfășura mai multe simpozioane, precum și întîlniri cu cititorii la diverse universități și biblioteci din capitală, dar și din orașul Bălți.

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Institutul Cultural Român la Bruxelles și Primăria Municipiului Chișinău și va culmina cu decernarea premiilor Festivalului.

Pe 9 mai, oaspeții, alături de scriitori, vor efectua o vizită în orașul Soroca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?