X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Jantuan: Candu i-a luat-o înainte lui Dodon

5 mai. 2015,, 14:00   Politică
7065 3
Жантуан: Канду опередил Додона
Foto: youtube.com
„Altfel nu se putea proceda”, a menționat deputata în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat Stela Jantuan, solicitată de NOI.md să comenteze demersul spicherului Adrian Candu, care a publicat în noaptea de 4 spre 5 mai pe propriul site raportul detectivilor financiari al Companiei „Kroll” privind investigația sustragerii mijloacelor din băncile moldovenești.

„Probabil nu e prea corect, doar aceștia sînt colegii mei de partid, dar marșul de protest de duminică a pus pe gînduri actuala guvernare. Pentru prima oară poporul s-a adunat fără ca cineva să îi achite drumul sau să-i ofere altă compensație materială. Situația a ajuns la limită și e imposibil să continuăm această cale”, a specificat Jantuan.

Deputata consideră drept trist faptul că autoritățile Moldovei au conștientizat absurditatea situației doar după ce un număr atît de enorm de cetățeni au ieșit în Piață. Jantuan califică mișcarea de protest drept unul dintre instrumentele democratice și consideră că cetățenii Moldovei trebuia să recurgă la acesta mai devreme.

„Cred că decizia privind publicarea raportului „Kroll” a fost adoptată în grabă. În primul rînd, acesta oricum ar fi fost publicat de Dodon, care trebuia lăsat în urmă. În al doilea rînd, trebuie îmbunătățită imaginea Partidului Democrat aflat la putere într-un guvern minoritar. Acest lucru este important. Bineînțeles că decizia nu a fost luată de însuși Andrian Candu”, a menționat Stela Jantuan.

În calitate de cetățean și politician, Stela Jantuan susține publicarea raportului „Kroll”: „Publicarea acestui raport este pur și simplu vitală. Deoarece banii au fost furați nu numai de la stat, ci și de la cetățenii noștri, de la deponenți. Nu înțeleg cum oamenii serioși – politicieni, economiști, politologi, juriști – au putut să folosească un astfel de argument primitiv că „Kroll”, chipurile, nu permite publicarea raportului… Mă indignează acest fapt. Banca Națională a Moldovei a achitat Companiei „Kroll” banii stipulați în contract și este acum proprietarul documentului. Nu cred că „Kroll” putea să impună asemenea condiții”, a spus Jantuan.

Ea a mai menționat că, dacă în fața Companiei „Kroll” ar fi fost pus obiectivul de găsire și identificare a banilor, ar fi fost înțeles motivul pentru care s-a refuzat publicarea rezultatelor primei etape a investigației. Însă, după cum cunoaștem cu toții, a fost programat tenderul pentru executarea celei de-a doua sarcini, a reamintit Jantuan, concluzionînd că conducătorii țării au mințit cu desăvîrșire. În afară de aceasta, Stela Jantuan nu exclude că raportul publicat în internet este puțin „pieptănat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?