Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Boțan: Nu am vrut să ne batem joc de premier

5 mai. 2015,, 10:50   Politică
8256 3

Boțan: Nu am vrut să ne batem joc de premier
Foto: ong.md

Refuzînd să vină la întrevederea cu reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” în fața Bibliotecii Naționale, premierul Chiril Gaburici s-a pomenit într-o situație dificilă. Cel puțin asta susține unul dintre membrii Platformei, Igor Boțan. Acesta a precizat în cadrul unei emisiuni la TV7 că în calitatea sa de prim-ministru, Chiril Gaburici trebuia să asculte doleanțele manifestanților și să primească Rezoluția adoptată la protestul de duminică, informează NOI.md.

„Faptul că l-am invitat în scuarul Bibliotecii Naționale a fost o coincidenţă. Nu am vrut să ne batem joc de premier, făcînd astfel aluzie la studiile sale. Biblioteca Naţională este un loc unde noi, cei de la „DA”, ne întîlnim cînd venim să citim. Noi am dorit să transmitem Rezoluţia adoptată la protestul de duminică liderilor din coaliţia minoritară. În virtutea funcţiei pe care o deţine, Gaburici trebuia să facă acest lucru”, a declarat Boţan.

Totodată, Igor Boțan a dezmințit zvonurile conform cărora în spatele protestelor antiguvernamentale ar sta anumite partide politice sau forțe cointeresate din exterior.

„Nu am cheltuit nici zece mii de lei. Oamenii au venit să protesteze din îndemnul inimii. Mitingul de duminică a fost o trezire a societăţii, nu o revoltă. Am vrut să arătăm neîncrederea oamenilor în instituţiile statului. Sîntem gata să comunicăm cu reprezentanţii societăţii noastre, să acumulăm reacţii. După aceasta vom examina bine totul. Nu putem fugi înaintea trenului. Dacă va trebui, vor urma şi alte proteste. Dar vreau să vă asigur că platforma, aşa cum am anunţat, va rămîne civică”, a spus analistul.

Precizăm că întrevederea dintre organizatorii protestului de duminică și Chiril Gaburici a fost preconizată pentru ieri seara, însă, din cauză că părțile nu s-au înțeles cu privire la locație, discuțiile nu au avut loc. În timp ce premierul s-a arătat dispus să discute cu membrii platformei la sediul Guvernului, cei din urmă l-au invitat pe premier în fața Bibliotecii Naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?