Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4032

Organizatorii protestului din 3 mai îi înaintează cîteva condiții premierului Gaburici

4 mai. 2015,, 16:20   Politică
6235 4

Foto: timpul.md

Reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” vor accepta să se întîlnească cu premierul Chiril Gaburici doar cu anumite condiții. Deși întrevederea a fost programată pentru astăzi la ora 17.30, la sediul Guvernului, activiștii cer ca discuția să aibă loc într-un spațiu public, și anume în fața Bibliotecii Naționale, informează NOI.md.

Potrivit organizatorilor protestului din centrul capitalei, întîlnirea cu premierul trebuie să fie transparentă, în prezenţa presei libere şi independente. Totodată, membrii platformei au precizat că nu vor negocia şi nu vor accepta compromisurile puterii în cadrul acestei întrevederi.

„Membrii grupului de iniţiativă al Platformei Civice «Demnitate şi Adevăr» îi vor înmîna premierului Rezoluţia mitingului comemorativ din 5 aprilie curent, Rezoluţia Mitingului de protest din 3 mai, pentru a fi transmisă Consiliului Alianţei, în mod expres lui Plahotniuc, Filat şi Voronin, pentru a fi îndeplinite conform doleanţelor populare”, se arată în mesajul Platformei.

Membrii grupului de inițiativă au mai anunțat că, dacă autoritățile nu vor îndeplini în termen de două săptămîni revendicările protestatarilor, mitingurile antiguvernamentale vor fi reluate. „În cazul în care factorii decidenţi vor neglija dezideratele legitime ale protestatarilor, Platforma Civică «Demnitate şi Adevăr» îşi rezervă dreptul de a continua protestele paşnice, dar şi alte acţiuni legale pentru a determina puterea compromisă să reacţioneze întocmai şi adecvat”.

Reprezentanții Guvernului nu s-au expus deocamdată asupra solicitărilor grupului de inițiativă. Precizăm că mii de oameni au protestat ieri în Piața Marii Adunări Naționale față de actuala guvernare. Oamenii au cerut demisia puterii și întoarcerea miliardului furat din cele trei bănci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?