X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

CEC le-a interzis comuniștilor reformatori să participe la alegerile locale

4 mai. 2015,, 10:27   Politică
2942 0

Foto: noi.md

Partidul Comunist Reformator a fost exclus din lista partidelor politice care pot participa la alegerile locale generale din 14 iunie. Dreptul formațiunii de a se înscrie în cursă a fost retras de Comisia Electorală Centrală la ședința de astăzi, după ce Ministerul Justiției a exclus formațiunea din Registrul formațiunilor politice, informează NOI.md.

„Avînd în vedere faptul că Ministerul Justiției s-a conformat deciziei instanței și a suspendat decizia de înregistrare a Partidului Comunist Reformator, am decis să ne conformăm acestei decizii”, a precizat secretarul general al CEC, Andrei Volintir.

Precizăm că la finele lunii aprilie, Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a anulat decizia Ministerului Justiţiei prin care Partidul Comunist Reformator a fost înregistrat în Registrul partidelor politice. Instanța s-a pronunțat asupra acestui caz, în urma unei contestări depuse de reprezentanții PCRM. La rîndul său, liderul Partidului Comunist Reformator, Ruslan Popa, susține că va ataca la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani.

Partidul Comunist Reformator a fost înregistrat de Ministerul Justiției înainte de alegerile parlamentare din luna noiembrie 2014, iar Comisia Electorală Centrală a acceptat ca această formațiune să participe la scrutin cu un simbol aproape identic cu cel al Partidului Comuniștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?