Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SISTEME INOVATOARE I-STOP ŞI I-ELOOP DE LA MAZDA

30 apr. 2015,, 16:11   Ştiri Auto
4173 2

Foto: mazda

Astazi continuam relatarea despre Tehnologiile inovatoare Mazda, dupa ce ieri am descris pilonii de baza ai Tehnologiei SKYACTIV – motoare, transmisii, caroserie si sasiu. Vorbim despre i-Stop şi i-ELOOP


Vă prezentăm Tehnologia Mazda de oprire şi repornire automată a motorului i-STOP sau idle Stop (în traducere oprire la ralanti). Cumfuncţionează acesta? Cînd staţionţi la semafor sau în traficul din oraş, intervine sistemul inteligent i-STOP, care „întrerupe” motorul, adicăcum ar fi să pui motorul pe pauză, fără să-l opreşti complet. În acelaşi timp, vă bucuraţi de aerul condiţionat din maşină sau de sunetelemuzicii din difuzoare. Spre deosebire de alte sisteme similare, i-Stop nu opreşte motorul, ci după cum am spus mai sus, îl “întrerupe”,ceea ce înseamnă că repornirea se face doar în 0,35 secunde într-un mod lin şi economic. Această opţiune este standard atît pentrumotoarele SKYACTIV pe benzină, cît şi pe diesel. Acest sistem este folosit pentru a reduce consumul de combustibil şi emisiile de CO2.

i-ELOOP sau Intelligert Energy Loop este sistemul unic de frînare regenerativă care a debutat pe noua Mazda6. Cum funcţionează acest sistem? Cînd ridicaţi piciorul de pe accelerator sau vehiculul decelerează, i-ELOOP converteşte energia cinetică în electricitate pe care o foloseşte pentru a alimenta diferite componente electrice, reducînd astfel solicitările asupra motorului. Pentru aceasta se foloseşte un capacitor sau supercondensator care înmagazineză şi eliberează această energie foarte repede. Înglobînd această energie care altfel s-ar pierde, tehnologia îmbunătăţeşte economia de combustibil cu 5 pînă la 10 procente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?