X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Candu: Raportul companiei „Kroll” nu va fi făcut public (VIDEO)

30 apr. 2015,, 14:42   Politică
3951 20

Канду: Отчет компании «Kroll» не будет обнародован
Foto: noi.md

Banca Națională a Moldovei a primit un răspuns negativ de la reprezentanții companiei de audit „Kroll” cu privire la publicarea raportului privind situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează NOI.md.

Potrivit lui Andrian Candu, în răspunsul expediat Băncii Naționale, reprezentanții firmei au declarat că eventuala publicare a raportului ar putea prejudicia ancheta, iar șansele ca banii să fie recuperați s-ar diminua substanțial.

„Am primit o scrisoare cu răspuns negativ, în care se argumentează că, în situația în care raportul s-ar face public, s-ar aduce anumite prejudicii, s-ar periclita calitatea investigației și s-ar minimiza posibilitatea recuperării banilor furați. Este o abordare profesionistă, o decizie pe care eu personal o înțeleg, deoarece am făcut parte din această breaslă a auditorilor. Totuși noi nu sîntem nici în Marea Britanie, și nici în Franța, sîntem în Moldova, unde subiectul respectiv este de o rezonanță majoră”, a precizat Candu.

Spicherul a mai spus că va insista totuși ca cel puțin deputații să aibă acces la datele acestui raport. În prezent este examinată și posibilitatea de a invita într-o ședință reprezentanții societății civile pentru examinarea documentului, a spus Candu.

„O astfel de ședință este necesară pentru a asigura în așa fel transparența procesului de investigație și pentru a demonstra că nu avem de fapt ce ascunde”, a spus Candu.

Datele prezentate de compania de audit arată că, în perioada anilor 2012-2014, la BEM, Banca Socială și Unibank au avut loc o serie de acțiuni dubioase inițiate de un grup de persoane interesate în preluarea controlului asupra celor trei bănci.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?