X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Au fost prezentate primele obiecţii la campania electorală 2015

30 apr. 2015,, 13:45   Politică
3484 0
Foto: noi.md
În perioada 3-29 aprilie observatorii de la „Promo-Lex” au remarcat finalizarea perioadei pregătirilor către alegerile locale din 2015 şi lansarea campaniei electorale, relatează NOI.md. Deocamdată nu au fost înregistrate încălcări grave. Însă un şir de recomandări pentru perfecţionarea procesului electoral specialiştii de la „Promo-Lex” totuşi au elaborat.

În perioada monitorizării observatorii au vizitat 35 de administraţii publice locale. Ei au menţionat lansarea pe larg a publicităţii politice. Începînd cu 17 aprilie, în reţelele de socializare şi alte resurse online au fost postate materiale de publicitate politică a candidaţilor potenţiali Greceanîi, Darie şi Caşu. De la 29 aprilie, online este difuzată intens publicitatea Partidului Socialiştilor. De asemenea, din 17 aprilie, pe străzi au apărut panourile publicitare ale PSRM, iar din 24 aprilie – cele ale Partidului Liberal.

„Promo-Lex” menţionează că se preconizează deschiderea secţiilor de votare în 266 de localităţi, cu un număr mai mic de 1,5 mii de persoane. Observatorii consideră o astfel de risipă drept nejustificată şi a expediat CEC-ului alte recomandări cu propunerea de a renunţa la deschiderea secţiilor în asemenea localităţi.

Totodată, activiştii sociali susţin că candidaţii independenţi sînt limitaţi în mijloacele permise pentru a fi cheltuite la alegeri în comparaţie cu partidele politice. „Promo-Lex” propune să se examineze chestiunea privind introducerea unui singur plafon pentru cheltuielile electorale ale tuturor concurenţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?