Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Comuniștii cer demisia lui Alexandru Tănase

30 apr. 2015,, 11:55   Politică
5943 6

Foto: noi.md

Fracțiunea Partidului Comuniștilor a cerut astăzi demisia președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase. Deputații PCRM s-au arătat nemulțumiți de pozițiile exprimate de Tănase cu privire la statutul de neutralitate al Republicii Moldova, informează NOI.md.

Potrivit deputatului Sergiu Stati, „statalitatea și independența Moldovei sînt tot mai des amenințate”, din cauza declarațiilor făcute la aceste subiect de președintele Curții.

„Alexandru Tănase își permite să facă declarații politice și să interpreteze legile constituționale, își permite să pună la îndoială statalitatea Moldovei. Fracțiunea PCRM consideră inadmisibil acest lucru. Noi condamnăm atacurile la Legea Supremă și solicităm demiterea acestuia din funcție”, a precizat Stati.

Recent, în cadrul unei conferințe internaționale desfășurate la Universitatea din Suceava, Alexandru Tănase a declarat că vecinătatea cu un stat agresor forţează Curtea Constituțională să ia anumite decizii și să aibă altă agendă decît cea programată iniţial.

„Curtea Constituţională din Moldova trebuie să dea o soluţie în luna mai privind statutul de neutralitate permanentă al ţării, în ce măsură acest statut de neutralitate permanentă este sau nu aplicabil în cazul în care ţara s-ar confrunta cu un pericol militar extern”, a spus atunci Tănase, fiind citat de presa românească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?