X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Comuniștii vor fi primii în buletinul de vot la alegerile locale din capitală

29 apr. 2015,, 18:55   Politică
3326 1
Избирательные бюллетени на местных выборах в столице возглавят коммунисты
Foto: newsmoldova.md
După tragerea la sorți efectuată miercuri, 29 aprilie, de Comisia Electorală Centrală după încheierea primei zile de depunere a documentelor de înregistrare pentru participarea la alegerile locale din 14 iunie 2015, primele locuri în buletinele de vot pentru alegerile primarului general al capitalei și consilierilor municipali va fi ocupat de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. În prima zi pentru funcția de primar de Chișinău au depus actele cinci formațiuni politice, iar pentru fotoliile de consilieri municipali – patru, informează NOI.md.

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au primit documentele de înregistrare în incinta Primăriei pînă la 16.30. Exact la ora 17.00, celor care au întîrziat li s-a propus să revină mîine, apoi a avut loc tragerea la sorți a ordinii în buletinele de vot. La început s-a decis ordinea candidaților la funcția de primar general al capitalei. În urma tragerii la sorți, ordinea candidaților se prezintă astfel: 1. Vasile Chirtoca (PCRM), 2. Zinaida Greceanîi (PSRM), 3. Ilian Cașu („Partidul Nostru”), 4. Oazu Nantoi (Platforma Populară Europeană din Moldova), 5. Timofei Țurcanu (PNL).

Pentru funcția de consilier municipal au depus actele patru formațiuni politice. După tragerea la sorți, ordinea în buletinele de vot este următoarea: 1. PCRM, 2. PL, 3. PNL, 4. PSRM.

Protocoalele tragerii la sorți au fost semnate de toți membrii Comisiei și au fost înmînate reprezentanților formațiunilor participante.

CEC va lua o decizie privind înregistrarea sau refuzul candidaților în decurs de șapte zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?