Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Candidatura comunistului Cozma la CCA, aprobată de Comisia juridical - Buliga l-a felicitat anticipat

28 apr. 2015,, 15:17   Politică
2896 1

Candidatura comunistului Cozma la CCA, aprobată de Comisia juridică; Buliga l-a felicitat dinainte
Foto : apromagazin.md

Candidatura membrului PCRM Artur Cozma pentru funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului a trecut şi de Comisia juridică, numiri și imunități. Acum, pentru a ocupa fotoliul în CCA, lui Cozma i-a mai rămas doar să fie votat de Parlament.

La şedinţa comisiei juridice a participat şi Valentina Buliga, deputat PD, prezentă în calitate de membru supleant. Fiind extrem de grăbită, aceasta a încercat să părăsească şedinţa înainte de sfârşit şi l-a felicitat pe Cozma chiar dacă acesta încă nu primise aprobarea comisiei. „Eu mă duc. Eu îl felicit şi îi zic... cu votul meu decisiv...”, a spus Buliga, râzând.

Pentru candidatura lui Artur Cozma au votat deputaţii PD, PLDM şi PCRM. Deputatul PD Sergiu Sîrbu a declarat că răspunsul lui Cozma la întrebarea pe care i-a adresat-o l-a determinat să voteze pentru candidatura acestuia. Mai exact, Sîrbu s-a interesat dacă Artur Cozma „este gata să activeze pentru a proteja spaţiul informaţional al RM de provocările externe”. Drept răspuns, Cozma a spus: „Susţin această teză. Dacă există pericole pentru securitatea informaţională a ţării noi trebuie să opunem rezistenţă”. Luat însă ulterior la întrebări de Jurnal TV, Cozma a spus că există pericole pentru securitatea informaţională a RM, însă cine atentează la securitatea ţării fostul ministru comunist a zis că nu ştie.

În timp ce candidatura lui Artur Cozma este lăudată de deputaţii PLDM şi de cei din PD, liberalii susţin că această candidatură este rezultatul negocierilor dintre PLDM, PD şi PCRM. „Era clar de la bun început, când pe faţă se negocia cu Partidul Liberal, iar în culise cu PCRM. Partidul Comuniştilor a solicitat conducerea Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi conducerea companiei Teleradio Moldova. Iată că cererea lor este astăzi implementată în viaţă şi Artur Cozma, presupun, va fi următorul preşedinte al CCA”, afirmă deputatul PL Corina Fusu.

De menţionat că şi socialiştii au declarat recent că înaintarea lui Cozma la CCA este rezultatul unei înţelegeri între PLDM, PD şi PCRM.

După şedinţa Comisiei juridice, Artur Cozma a declarat că dacă a fost votat de cele două comisii, educaţie şi juridică nu vede de ce nu ar fi votat şi în plenul Parlamentului. Întrebat ce planuri are pentru funcţia de membru al CCA, Cozma a răspuns: „O să vin la serviciu, o să mă încadrez în echipă, o să fac cunoştinţă de cauză mai aprofundată a faptului ce se întâmplă, care sunt priorităţile.”

Precizăm că Artur Cozma este membru PCRM şi a fost ministru al Culturii în perioada guvernării comuniste. Dacă va fi votat de Parlament în funcţia de membru al CCA, el va trebui să renunţe la calitatea de membru de partid. Artur Cozma a fost ministru al Culturii în guvernele Tarlev şi Greceanîi. El a fost implicat în mai multe scandaluri şi învinuit că ar fi prejudiciat Biblioteca Naţională, după ce a dat în chirie unor agenţi economici o parte din spaţiul instituţiei. Mai mult, fostul şef de la Cultură a fost acuzat că a comis fals în acte publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?