Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

CCI a Moldovei va organiza misiuni economice la Expoziția Mondială „Milano 2015”

28 apr. 2015,, 15:30   Business
3146 2
ТПП организует деловые миссии на выставку Milano 2015
Foto: transaerotur.com
Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova va organiza o serie de misiuni de afaceri pentru operatorii economici din țara noastră la Expoziția Mondială 2015, care se va desfășura la Milano (Italia), în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, informează NOI.md. Potrivit unui comunicat difuzat de CCI, pe parcursul celor șase vor fi organizate evenimente speciale pe diferite sectoare ale economiei, fiecare lună fiind dedicată unuia dintre sectoarele textile, mobilă, vinicol, turistic, fructe și legume.

Prin intermediul acestor misiuni economice CCI oferă agenților economici oportunitatea de a cunoaște cele mai noi tendințe în materie de tehnologii de producție, servicii sau marketing și de a explora oportunităţi de afaceri cu cele 140 de țări participante la Expoziția Mondială de la Milano. Totodată, vizitarea expoziției țintește pregătirea operatorilor economici din Moldova pentru exportul în ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de liber schimb comprehensiv şi aprofundat (DCFTA); familiarizarea cu cerinţele și standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Italiei; identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agroalimentare şi textile distribuitorilor din țările UE și din alte piețe de interes.

Prima misiune va fi organizată de Camera de Comerț și Industrie în perioada 8-13 iunie 2015, în oraşele Milano și Bologna, și va fi dedicată operatorilor din industria textilă și de procesare a produselor agricole. Astfel, agenții economici se pot înscrie pentru a participa în misiune pînă la data de 8 mai.

Programul misiunilor organizate de CCI va cuprinde vizitarea pavilionul național și a pavilioanelor altor țări participante la World Expo 2015, forumuri de afaceri, întîlniri bilaterale și vizite la întreprinderi.

Pavilionul Republicii Moldova la Expoziția Mondială de la Milano, gestionat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), va fi deschis pe 1 mai 2015 și va funcționa pe parcursul a 6 luni, oferind Moldovei posibilitatea de a-și promova valorile și cultura la nivel mondial.

Misiunea economică este organizată în cooperare cu MIEPO, Ambasada RM în Italia, Camera de Comerţ şi Industrie din Milano, fiind sprijinită de proiectul „DCFTA – Informarea şi consolidarea capacităților agenţilor economici”, finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Corporației Financiare Internaționale (IFC) și implementat de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Businessului European (EBA).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?