X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Banca Națională a Moldovei studiază experiența Băncii centrale a Georgiei

28 apr. 2015,, 12:15   Economie
3252 1
Нацбанк Молдовы изучает опыт Центробанка Грузии
Foto: unimedia.info
O delegație a Băncii Naționale a Moldovei, în frunte cu vicepreședintele BNM Aureliu Cincilei, a vizitat la finele săptămînii trecute Tbilisi, pentru a se familiariza cu activitatea Centrului de casă și a studia experiența Băncii centrale a Georgiei, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a Georgiei, Centrul de casă al Băncii Naționale a Georgiei este singurul în spațiul postsovietic dotat cu tehnologii performante de securitate, ajustate la standardele internaționale.

Directorul executiv al Băncii Naționale a Georgiei, Gheorghi Melașvili, le-a arătat reprezentanților Băncii Naționale a Moldovei clădirea specializată a Centrului de casă al BNG și i-a informat despre posibilitățile unice ale acestui edificiu. Angajații Centrului de casă al BNG au împărtășit cu colegii moldoveni experiența în operațiunile de casă și normele de securitate, precum și alte aspecte importante care le vor ajuta în realizarea proiectului menționat.

Cooperarea între Banca Națională a Moldovei și cea a Georgiei este efectuată în cadrul Memorandumului bilateral perfectat în 2012, al cărui scop este stabilirea relațiilor de afaceri între institutele bancare și financiare ale ambelor țări și schimbul cu succes de informații.

Dorința de a prelua experiența reformelor efectuate de Banca Națională a Georgiei a fost exprimată de multe țări. În acest scop orașul Tbilisi a fost vizitat de delegațiile oficiale ale unui șir de țări din Asia, Africa, Europa de Est și CSI. Majoritatea delegațiilor au efectuat vizitele la recomandarea Băncii Mondiale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?