Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Clădirea Primăriei ar putea fi renovată pînă la jubileul de 200 de ani ai instituției (VIDEO)

27 apr. 2015,, 16:30   Societate
2761 1

Clădirea Primăriei ar putea fi renovată pînă la jubileul de 200 de ani ai instituției
Foto: noi.md

În anul 2017 se vor împlini 200 de ani de cînd clădirea în care se află actualmente Primăria Municipiului Chișinău servește drept sediu pentru instituție. În legătură cu acest fapt, un șir de reprezentanți ai direcțiilor municipale, în frunte cu Dorin Chirtoacă, au inspectat recent edificiul pentru a stabili starea în care se află acesta, ca ulterior să se poată proiecta lucrările de renovare ce urmează a fi efectuate pînă la jubileu, notează NOI.md.

Potrivit pretorului sectorului Centru, Oleg Poiată, „începînd cu 2011 s-a dat startul unor serii de reparații, care continuă pînă în prezent, atît în interiorul clădirii Primăriei, cît și în exteriorul acesteia”. „S-a adus în ordine acoperișul, care curgea, a fost instalat sistemul de încălzire a burlanelor și înseși burlanele s-au schimbat. La etajul doi s-au efectuat lucrări aproximativ pe întreg etajul, au rămas doar cîteva birouri. De asemenea, a fost reparat etajul întîi, Centrul de Informare. Au fost recuperate cîteva spații ce aparțin Primăriei. Acum a rămas fațada clădirii, aflată în stare deplorabilă, și de soluționat problema geamurilor”, a precizat Poiată.

„În anul 2017 se împlinesc 200 de ani de cînd există instituția Primăriei, și ar fi bine, către acest jubileu, lucrurile să fie aduse în ordine. De muncă este în continuare mult! Din păcate, clădirea a fost afectată de toate regimurile care au trecut pe aici. Va trebui să scăpăm de bunurile acumulate pînă acum, care nu vor mai fi folosite: calculatoare vechi, piese de mobilier, uși. Apoi va trebui făcută delimitarea cu acești vecini care sînt în curtea Primăriei. Ne mai trebuie aer condiționat centralizat. Geamurile – restaurare, fără termopane, adică păstrat stilul istoric. Se simte amprenta sovietică, adică s-a făcut nu tocmai așa cum trebuie”, a constatat Dorin Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?