X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Businessul de la Bălți, Edineț și Cahul va fi informat despre oportunitățile de pe piețele UE

27 apr. 2015,, 15:00   Business
3486 1
Бизнесу в Бельцах, Единцах и Кагуле расскажут о возможностях на рынке ЕС
Foto: oficial.md
Viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, va susține la 28-30 aprilie întrevederi cu întreprinzătorii de la Bălți, Edineț și Cahul, pentru a le comunica despre procesul de implementare a Acordului privind Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Atotcuprinzător cu Uniunea Europeană și oportunitățile de valorificare a pieței europene, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului Economiei, întrevederile cu el vor avea loc în cadrul seminarelor, organizate de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Asociația Businessului European în contextul proiectului ”DCFTA. Informarea și Consolidarea Capacităților Agenților economici”.

Octavian Calmîc va povesti participanților la seminare despre procesul de realizare a Acordului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană, în baza căruia țra noastră beneficiază de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE. De asemenea, el va vorbi și despre primele rezultate obținute în această direcție, precum și despre posibilitățile de valorificare a potențialului de export al producătorilor autohtoni, procedurile de export etc.

Aceste acțiuni sînt efectuate de Ministerul Economiei, în parteneriat cu asociațiile de business și organele administrației publice locale, în conformitate cu Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2014-2016 și au drept scop facilitarea accesului agenților economici la informații privind implementarea DCFTA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?