Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Siegfried Mureşan: Republica Moldova repetă drumul parcurs de România

25 apr. 2015,, 17:00   Politică
5543 9

Foto: frontpress.ro

Siegfried Mureşan: Republica Moldova repetă drumul parcurs de România.

Republica Moldova repetă drumul parcurs de România în procesul de integrare europeană. De această părere este europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Potrivit lui Mureşan, Republica Moldova s-ar afla la început de drum şi anume la mimatul reformelor. „La fel era şi în ţara noastră. Dacă un politician se întâlnea cu vre-un oficial din Uniunea Europeană, numaidecât vorbea despre implementarea reformelor, lucru care nu avea loc în realitate. Apoi a urmat o altă etapă, când politicienii români au început să implementeze reforme , însă contrar voinţei lor. Au făcut-o sub presiunea cetăţenilor. Implementarea reformelor era o condiţie pentru ca România să fie primită în UE, iar românii îşi doreau foarte mult acest lucru. Politicienii de la Bucureşti nu au mers împotriva voinţei poporului. După ce a trecut această etapă, lucrurile au început să se schimbe”, a declarat Mureşan.

Europarlamentarul a mai spus că reforma în justiţie în România a început în anul 2004, însă rezultatele au apărut în 2014. „Nu cred că în Republica Moldova reforma justiţiei ar putea fi implementată mai repede. Şi aici, ca şi în România , reformele decurg lent”, a opinat europarlamentarul.

Siegfried Mureşan a spus că UE cunoaşte problemele cu care se confruntă Republica Moldova şi este gata să-i ofere ajutor în continuare. „Pentru depăşirea situaţiilor dificile UE este întotdeauna gata să vă ajute că faceţi ceea ce nu aţi reuşit să faceţi voi singuri. UE are suficientă voinţă să facă acest lucru. Rusia vrea o Republică Moldova slabă şi şantajabilă, iar noi ne dorim o Republică Moldova puternică şi prosperă”, a declarat eurodeputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?