Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Hoţi din România jefuiau magazine de lux din Europa; Se deghizau în femei şi spuneau că sunt din Moldova

25 apr. 2015,, 16:30   Societate
3906 1

Foto: donbass.ua

O grupare de hoţi de magazine de lux, numită „Academia infractorilor” a fost destructurată de oamenii legii din România. Gruparea care funcţiona după reguli militare, au comis numeroase jafuri pe teritoriul unor state europene, îşi antrena membrii la Marea Neagră şi în oraşe din străinătate.

Potrivit anchetatorilor, noii membri erau instruiţi după regulamentul grupării cum trebuie să se comporte şi ce să declare pe parcursul unei anchete penale ori în timpul interogatoriilor în cazul celor prinşi de poliţie după comiterea jafurilor.

Aceştia nu trebuiau să folosească telefoane sau internet în casele de antrenament, să îşi dea date de identificare false şi să declare că sunt cetăţeni din Republica Moldova pentru a îngreuna stabilirea identităţii de către autorităţile judiciare.

Între metodele folosite de executanţii „Academiei infractorilor români” era şi cea a deghizării sau a modificării trăsăturilor fizice, iar în timpul mai multor jafuri unii dintre inculpaţi erau deghizaţi în femei.

Potrivit oamenilor legii, spargerile se făceau după un program stabilit în detaliu. Astfel, doi membri ai bandei, îmbrăcaţi cu haine scumpe, uneori chiar şi în costume Armani, intrau în magazinul care urma să fie spart. Ei imobilizau paznicul sau paznicii magazinului, iar mai apoi, intrau alţi membri ai grupării care, folosindu-se de ciocane, baroase sau topoare spărgeau toate vitrinele. Ulterior, în incinta magazinului intrau alte persoane care aveau ghiozdane poziţionate în faţă, în care puneau toate bijuteriile furate din vitrine.

În ultimii doi ani, „Academia infractorilor” a furat bijuterii şi ceasuri în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro, din magazine de lux din Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croaţia sau Slovenia.

Anchetatorii români au efectuat 54 de percheziţii în acest dosar şi au adus la audieri 22 de persoane suspectate de tâlhărie şi furt.

Până la acest moment, au fost găsite bijuterii şi ceasuri scumpe şi au fost pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar şi pe autoturisme de lux, între care o maşină Rolls Royce.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?