Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

UE a găsit o soluţie pentru a rezolva criza imigranţilor care străbat Marea Mediterană

24 apr. 2015,, 17:10   Externe
2863 0

ЕС утроит фонды для разрешения миграционного кризиса
Foto: youtube.com

Uniunea Europeană va tripla fondurile alocate pentru soluţionarea crizei imigranţilor care străbat Marea Mediterană în căutarea unei vieţi mai bune. Decizia a fost aprobată la finalul unui summit extraordinar organizat la Bruxelles.

Reuniunea liderilor europeni a început cu un minut de reculegere în memoria celor aproximativ 800 de oameni care şi-au pierdut viaţa la sfârşitul săptâmânii trecute.

UE va aloca 120 milioane de dolari pentru operaţiunile de căutare şi salvare a imigranţilor clandestini. Totodată, liderii europeni au ajuns la un acord privind necesitatea de a combate traficul de fiinţe umane. Navele utilizate de traficanţi urmează să fie distruse.

"Salvarea vieţilor omeneşti este, desigur, prioritatea noastră. Totuşi, acest lucru nu se referă doar la operaţiunile de salvare pe mare, dar şi la lupta împotriva traficanţilor şi prevenirea imigraţiei ilegale", a spus Donald Tusk.

Militanţii pentru apărarea drepturilor omului susţin că cele 5.000 de locuri oferite pentru imigranţi în centrele de azil sunt mult prea puţine pentru a-i ajuta pe aceşti oameni.

Potrivit celor mai recente date, 21.000 de imigranţi au pătruns în Italia de la începutul anului. Alţi aproximativ 1.800 şi-au pierdut viaţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?