Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale, destructurat

3 apr. 17:45   Societate
2647 0

Ieri, 2 aprilie a fost destructurată o grupare criminală specializată în migrația ilegală a cetățenilor ucraineni, notează Noi.md.

Într-o operațiune coordonată de către ofițerii investigații și organul de urmărire penală a Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Nord și Inspectoratul de Poliție Briceni s-a aflat că organizatorul este un cetățean moldovean de 44 de ani, care era aflat în vizorul oamenilor legii anterior, și un complice conațional în vîrstă de 57 de ani.

Aceștia coordonau activități ilegale de migrație transfrontalieră în vederea obținerii unui profit financiar în valoare de 3500 de dolari per persoană.

"În urma investigațiilor ample începute încă din luna octombrie 2023 , a fost necesară impunerea efectuării perchezițiilor desfășurate la domiciliile persoanelor bănuite. În urma acțiunilor procesuale au fost confiscate dovezi relevante, printre care un autovehicul folosit în transportul migranților și dispozitive de comunicație mobilă", anunță Poliția de Frontieră.

În prezent, investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii tuturor figuranților și circumstanțelor.


Odată cu reținerea celor doi moldoveni pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura Ungheni să examineze probatoriul acumulat în privința bănuiților, pentru ca să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?