X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Alexandru Tănase nu planifică să se întoarcă în politică

24 apr. 2015,, 13:20   Politică
3103 0

Alexandru Tănase nu planifică să se întoarcă în politică
Foto: blogspot.com

„M-am retras definitiv din politică și nu cred că voi iniția vreun proiect politic în viitor”, a declarat președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase. Demnitarul a precizat că, cel mai probabil, după expirarea mandatului de președinte al CC, în 2017, va reveni la avocatură, informează NOI.md, cu referire la declarațiile făcute de Tănase la Realitatea TV.

„Îmi voi încheia activitatea în cadrul Curții și mă voi întoarce la avocatură. Anume așa îmi văd cariera de mai departe. În plan profesional am obținut ce mi-am propus. Pe de altă parte, pentru a iniția un proiect politic, e nevoie de bani, pe care, de fapt nu-i am. Și acum sînt persoane cu care împărtășim viziuni comune, dar nu sînt o personalitate de o asemenea talie pentru a fi servi drept exemplu pentru cineva. Consider că orice proces are o anumită dinamică, nu știu dacă e posibil să te întorci de două ori în același loc”, a explicat Alexandru Tănase.

Referindu-se la perioada în care a activat în calitate de prim-vicepreședinte al PLDM, Tănase a declarat că aceasta a fost una frumoasă, în care și-a pus mari speranțe. „Regret mult ce se întîmplă acum pe scena politică. Nu e vorba doar de acest partid, e vorba că încrederea cetățenilor în clasa politică a scăzut, speranțele oamenilor se prăbușesc. Va fi foarte dificil mai apoi să le explici oamenilor că intenționezi să creezi un proiect politic bazat pe principii morale”, a explicat Tănase.

Întrebat dacă se consideră o persoană independentă, Alexandru Tănase a răspuns că deciziile pe care le ia în calitate de președinte al CC sînt independente, dar că instituția pe care o conduce depinde într-o anumită măsură de stat.

„Ca oricare altă instituție publică, Curtea Constituțională depinde de stat. E vorba de dependență financiară, întrucît Parlamentul este cel care aprobă bugetul. Parlamentul stabilește și competențele Curții, deci putem vorbi de o anumită dependență”, a punctat Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?