X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Președintele Lituaniei: Moldova nu va fi invitată în nicio organizație, fără să-și facă temele

22 apr. 2015,, 15:17   Politică
5146 8

Președintele Lituaniei: Moldova nu va fi invitată în nicio organizație, fără să-și facă temele
Foto : tsn.ua

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, a declarat președintele Republicii Lituania, Dalia Gribauskaite, aflată într-o vizită la Chișinău. Demnitarul a precizat însă că fără aportul cetățenilor și al clasei politice, obiectivele de dezvoltare a țării nu pot fi atinse, informează NOI.md.

În cadrul briefingului susținut în comun cu Nicolae Timofti, Dalia Gribauskaite a reconfirmat angajamentul Lituaniei pentru susținerea Moldovei, pe calea integrării europene. „Sînteți o națiune europeană și locul vostru este în Europa. Noi sîntem pregătiți să vă ajutăm, însă doar voi, cetățenii și politicienii, trebuie să vă asumați această responsabilitate. Viitorul țării este doar în mîinile voastre”, a declarat Gribauskaite.

Demnitarul lituanian a făcut o paralelă între calea parcursă de cele două țări, menționînd că Moldova și Lituania s-au confruntat cu dificultăți similare. Dalia Gribauskaite s-a arătat convinsă că poporul Republicii Moldova poate urma exemplul țării sale, în ceea ce privește integrarea în familia europeană „Trebuie doar să cădeți de acord asupra obiectivelor. Nimeni nu vă poate invita în nicio organizație fără a vă face temele pentru acasă mai întîi. Moldova încă are mult de lucru”, a conchis președintele lituanian.

La rîndul său, Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că buna cooperare dintre cele două state va fi menținută, și chiar intensificată. „Avînd în vedere comunitatea de idei care există între țările noastre, îmi exprim încrederea că relațiile noastre vor cunoaște o dezvoltare deosebită în plan politic, economic și cultural”, a spus Timofti.

Dalia Gribauskaite s-a aflat astăzi într-o vizită de cîteva ore la Chișinău, unde a purtat discuții cu Nicolae Timofti și a fost decorată de către acesta cu „Ordinul Republicii”. Distincția i-a fost acordată pentru susținerea constantă acordată Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?