X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Guvernul promite ajutor producătorilor de conserve din Moldova

22 apr. 2015,, 15:30   Economie
2884 1
Правительство обещает помощь консервщикам Молдовы
Foto: tv7.md
Guvernul Republicii Moldova va examina toate recomandările și propunerile parvenite din partea producătorilor de conserve și le va oferi tot sprijinul în soluționarea problemelor cu care se confruntă. Declarația a fost făcută de premierul Chiril Gaburici în cadrul vizitei efectuate la întreprinderea de conserve „Orhei-Vit” și discuțiile pe care le-a avut acolo cu membrii Asociației Producătorilor de Conserve „Speranța-Con”, care întruneşte nouă întreprinderi din domeniu, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, părțile au discutat despre necesitatea deschiderii noilor piețe de desfacere, subvenţionarea activităţii întreprinderilor procesatoare, protecţia şi promovarea producătorului autohton, reducerea taxei TVA de la 20% la 8%. De asemenea, producătorii au spus că și-ar dori să aibă acces la credite avantajoase, iar taxa de 10% la importul produselor procesate din fructe şi legume moldovenești, aplicată de Ucraina, să fie exclusă.

Premierul a menționat că Guvernul este dispus să examineze toate recomandările și propunerile venite din partea agenţilor economici și i-a asigurat de tot sprijinul în acest sens.

„Continuăm lucrul asupra rectificării bugetului pentru acest an, iar curînd vom demara discuțiile privind bugetul pentru anul 2016. Mizăm pe ajutorul dumneavoastră, pentru că numai împreună putem găsi soluții optime”, a mai adăugat Chiril Gaburici.

La discuțiile cu membrii Asociației Producătorilor de Conserve „Speranța-Con” a participat și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin.

În cadrul vizitei la întreprinderea „Orhei-Vit”, Chiril Gaburici a discutat cu producătorii din sectorul de procesare a fructelor şi legumelor despre problemele cu care se confruntă şi căile de depăşire a acestora. Conducerea „Orhei-Vit” l-a informat pe șeful Executivului despre condiţiile în care activează întreprinderea, pecizînd că aceasta este singura fabrică din ţară care funcţionează nu numai în timpul sezonului de recoltare a fructelor şi legumelor, dar și pe parcursul întregului an calendaristic.

Chiril Gaburici a menționat că a rămas surprins să vadă cu cîtă dedicație și profesionalism își fac munca oamenii de aici. „Apreciez enorm ceea ce faceți și dorim să avem un dialog deschis cu dumneavoastră, pentru a identifica mai ușor soluții la problemele cu care vă confruntați. Problemele dumneavoastră sînt și problemele noastre”, a subliniat Chiril Gaburici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?