Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Drăguțanu: Raportul companiei „Kroll” a fost transmis organelor de anchetă (VIDEO)

22 apr. 2015,, 10:50   Economie
3088 1

Drăguțanu: Raportul companiei „Kroll” va fi transmis organelor de anchetă
Foto: noi.md

Concluziile preliminare ale raportului efectuat de compania internațională „Kroll”, cu privire la tranzacțiile ilegale de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank a fost transmis organelor de anchetă. Anunțul a fost făcut astăzi de guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, informează NOI.md.

La cea de-a doua etapă a anchetei, urmează a fi identificat fluxul mijloacelor financiare, în vederea recuperării fondurilor deturnate. Potrivit lui Drăguțanu, cea de-a doua fază a anchetei va dura mai mult timp decît prima, iar compania care se va ocupa va fi selectată în urma unei noi licitații publice. Investigațiile ulterioare vor permite identificarea beneficiarilor finali ai creditelor ilegale, a explicat Drăguțanu.

„Vorbim despre o nouă licitație la care vor fi invitate companii cu renume, inclusiv Kroll. Doar prin licitație vom putea obține un preț mai bun. Sîntem în procesul de definitivare a caietului de sarcini, scopul este ca pînă la mijlocul lunii mai să avem fie concursul într-o fază avansată, fie compania deja selectată”, a declarat Drăguțanu.

Potrivit guvernatorului, din datele raportului „Kroll” reiese că în perioada anilor 2012-2014 au avut loc o serie de acțiuni dubioase inițiate de un grup de persoane, interesate în preluarea controlului asupra celor trei bănci. Din acest grup de persoane ar face parte acționari, manageri din cadrul băncilor, precum și administratori și fondatori ai companiilor care au obținut credite în volum mare.

Dorin Drăguțanu a mai menționat că în tranzacțiile ilegale de la cele trei bănci sînt implicate companii din diferite țări, nu doar din Republica Moldova. Potrivit lui Drăguțanu, raportul integral al companiei „Kroll” nu poate fi publicat deocamdată, pentru a nu prejudicia ancheta.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?