X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consultări între reprezentanţii Tiraspolului şi Chişinăului, la Viena

21 apr. 2015,, 08:45   Politică
3834 2
Политические представители Кишинева и Тирасполя встретятся сегодня в Вене
Foto: noi.md
Consultări la Viena în formatul 5+2. După o pauză de mai bine de jumătate de an, părţile implicate în soluţionarea conflictului transnistrean se întâlnesc mâine în Austria la o reuniune neoficială. Potrivit vicepremierului pentru Reintegrare, Victor Osipov, la întâlnire se va discuta despre acţiunile care vor fi întreprinse pe viitor în cadrul dialogului.

Mediatorii, observatorii, dar şi părţile implicate în soluţionarea conflictului transnistrean se vor întâlni mâine la Viena. Reuniunea este una neoficială şi are loc după o pauză de mai bine de jumătate de an. Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a plecat astăzi în Austria, unde vor avea loc consultările.

Negocierile în formatul 5+2 au fost amânate în repetate rânduri în 2014. Atunci, administraţia de la Tiraspol a invocat anumite dezacorduri privind unele decizii luate de Chişinău. De altfel, discuţiile de la Viena au loc pe fundalul unor tensiuni. Comitetul pentru securitate de la Tiraspol a deschis un dosar penal pentru destabilizarea situaţiei în stânga Nistrului pe numele asociaţiei Promo-Lex. Serviciile speciale de la Tiraspol susţin că organizaţia ar primi bani din stăinătate pentru a destabiliza situaţia în regiune. Avocaţii Promo-Lex, care reprezintă mai multe cazuri la CEDO privind apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, califică acţiunile Tiraspolului drept o ameninţare la adresa instituţiei.

Autorităţile de la Chişinău nu au venit, deocamdată, cu o reacţie la acest subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?