Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Draghi: Perspectivele de creștere ale economiei zonei euro s-au îmbunătățit

20 apr. 2015,, 19:00   Externe
4523 0

Foto: investtalk.ru

Banca Centrală Europeană este încrezătoare că avansul zonei euro va deveni mai robust și inflația va reveni la ținta BCE pe termen mediu 'fără întârziere', a afirmat luni șeful BCE, Mario Draghi, transmite Reuters. În raportul BCE pe 2014, Draghi își exprimă încrederea că 'redresarea inegală și slabă înregistrată în 2014 va deveni mai robustă și sustenabilă, iar pe termen mediu inflația va reveni 'fără întârziere' aproape de ținta de aproximativ 2% avută în vedere de instituție.

De asemenea, șeful BCE consideră că deși expunerea unor bănci din zona euro la Rusia este 'semnificativă', este puțin probabil să reprezinte un risc sistemic pentru întreaga regiune.

Conform prognozei revizuite a BCE, anul acesta, economia zonei euro ar urma să înregistreze un avans de 1,5%, față de o expansiune de 1% estimată anterior, reflectând impactul favorabil al scăderii prețului la țiței și al deprecierii euro. De asemenea, decizia Băncii Centrale Europene de a lansa măsuri de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 1.100 de miliarde de euro a îmbunătățit încrederea companiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?