Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Klimkin: Kievul dorește investigarea de către CPI a crimelor de război comise în Crimeea și estul Ucrainei

17 apr. 2015,, 23:50   Externe
10632 16

Foto: ipress.ua

Kievul dorește investigarea de către Curtea Penală Internațională (CPI) a tuturor crimelor de război comise în Crimeea și estul Ucrainei, a declarat vineri ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin, într-un interviu pentru Reuters.

Ucraina a dat deja instanței internaționale autorizația de a ancheta crimele comise pe teritoriul său în perioada 21 noiembrie 2013 — 22 februarie 2014, perioadă anterioară căderii regimului de la Kiev condus de președintele Viktor Ianukovici.

''Suntem destul de optimiști în legătură cu un angajament mai mare al CPI'', a spus Pavlo Klimkin, înainte de a se întâlni cu președintele și procurorul general ai tribunalului internațional cu sediul la Haga.

Oficialul ucrainean a precizat că ancheta CPI ar urma să analizeze inclusiv eventual crime contra umanității comise în Crimeea și estul Ucrainei.

În urmă cu două luni, președintele Petro Poroșenko declara că statul ucrainean va recupera Crimeea, peninsulă anexată în martie anul trecut de Rusia.

''Ucraina nu va renunța niciodată la drepturile suverane asupra Crimeii și va apăra prin toate mijloacele de care dispune drepturile persoanelor care trăiesc acolo'', sublinia Poroșenko, amintind că, în urmă cu un an, a avut loc așa-numitul referendum din Crimeea, ''organizat simultan cu o invazie de amploare a militarilor ruși pe pământul Crimeii''.

''Va veni timpul când cei care au comis și vor comite crime împotriva statului ucrainean și împotriva drepturilor omului în Crimeea vor compărea în fața instanțelor internaționale și a instanțelor din Ucraina'', avertiza șeful statului ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?