Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Netanyahu discută formarea viitorului guvern israelian cu extrema dreaptă

17 apr. 2015,, 20:00   Externe
4113 0

Foto: agerpres.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, însărcinat cu formarea noului guvern înainte de 22 aprilie, se întâlnește vineri cu liderii extremei drepte israeliene, care așteaptă de la șeful executivului detalii în privința obiectivelor sale, în special asupra celor legate de securitate, transmite AFP.

Netanyahu urmează să discute separat cu ministrul său de externe în exercițiu, ultranaționalistul Avidgor Lieberman, și cu Naftali Bennett, liderul partidului de extremă dreapta Căminul evreiesc, cei doi disputându-și postul de șef al diplomației.

Lieberman a declarat pentru postul public de radio că obiectivul întâlnirii este de a discuta probleme legate de 'pedeapsa cu moartea pentru teroriști și eradicarea regimului Hamas', mișcarea islamistă palestiniană la putere în Fâșia Gaza.

Unul din fondatorii Căminului evreiesc, Ayelet Shaked, a declarat la rândul său că Naftali Bennett va pleda împotriva unei eventual guvern de uniune cu Uniunea Sionistă, formațiune de centru-stânga care s-a situat pe locul al doilea în urma legislativelor de acum o lună de zile.

Netanyahu, liderul partidului Likud care a câștigat alegerile parlamentare de la 17 martie, încearcă să formeze o coaliție anunțată ca fiind una puternic de dreapta, dar în presa israeliană au apărut informații despre negocieri secrete cu partidul laburist de stânga al lui Isaac Herzog, negocieri dezmințite de cele două formațiuni.

Benjamin Netanyahu trebuie să formeze un guvern înainte de 22 aprilie. Dacă nu va reuși, el va putea cere un termen suplimentar de două săptămâni pentru a continua negocierile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?