Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Șansele blocului PPEM depind de capacitățile de lider ale lui Leancă – opinie

16 apr. 2015,, 16:40   Politică
4491 7

Foto: noi.md

Directorul executiv al Asociației ADEPT, Igor Boțan, susține că în societate există mari așteptări în privința redresării parcursului european, iar acest lucru ar putea avantaja blocul politic al lui Iurie Leancă la alegerile locale. „Totul depinde de modul în care se va manifesta Leancă ca lider”, a declarat Boțan astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

„Există așteptări foarte înalte pentru revigorarea vectorului proeuropean, dacă această inițiativă politică va putea să capitalizeze această așteptare. Probabil, au șanse. Rezultatele sondajului BOP arată clar că, fără să fie nominalizată în lista partidelor, această formațiune a întrunit peste 6 la sută. Acesta e un fel de indicator că există așteptări, dar nimeni nu poate garanta că aceste așteptări se vor canaliza exact în direcția acestei platforme politice”, a punctat Boțan.

În opinia analistului, șansele partidului condus de Leancă în alegerile locale depind în mare măsură de capacitățile de lider ale politicianului. „E un lucru știut că la noi atitudinea față de partid e legată direct de atitudinea față de lider. Un exemplu elocvent în acest sens este partidul lui Renato Usatîi, cunoscut și ca lider al partidului «Patria» și al «Partidului Nostru»”, a adăugat Boțan.

Precizăm că echipa lui Iurie Leancă va participa la alegerile locale pe listele unui bloc electoral intitulat "Platforma Populară Europeană din Moldova" – PPEM, din care mai fac parte Partidul Liberal Reformator, Partidul Acțiunea Democratică și partidul "Democraţia Acasă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?