X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele raionului Ungheni a părăsit PLDM

16 apr. 2015,, 16:15   Politică
4850 2
Foto: expresul.com
Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, a părăsit rîndurile Partidului Liberal Democrat. Potrivit agenţiei "Infotag", joi, în cadrul unei conferinţe de presă susținute la Ungheni, el a explicat acest pas prin "incompatibilitatea propriilor viziuni cu cele ale PLDM".

"Nu mai pot continua activitatea în cadrul acestui partid. Circumstanţele, atmosfera ne demonstrează mai multe fenomene greşite, semnalate de altfel şi de cetăţeni. Nu avem nevoie de partide profitoare, ci de oameni gospodari, responsabili, oneşti şi care nu se gîndesc doar la buzunarele proprii, ci îşi îndeplinesc angajamentele faţă de cetăţeni", a spus Toma.

El a refuzat să comenteze situaţia din PLDM, menţionînd că "în partid persistă mari divergenţe, inclusiv între conducerea partidului şi organizaţiile teritoriale". Totodată, Toma a recunoscut că plecarea din PLDM a fost determinată și de decizia din 14 martie a organizaţiei teritoriale, prin care a fost demis din funcţia de preşedinte al PLDM Ungheni. Toma a fost înlocuit cu Oleg Belbas, ales cu 109 voturi ale liberal-democraţilor, care este director al Agenţiei Teritoriale Vest a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Toma a evitat să răspundă la întrebarea despre intenţia de a se alătura proiectului politic al lui Iurie Leancă, subliniind că la alegerile locale din anul curent va participa în calitate de candidat independent.

Iurie Toma a fost unul dintre cei mai cunoscuţi activişti ai Partidului Liberal Democrat, conducînd Organizaţia teritorială a partidului în raionul Ungheni din momentul formării partidului. În iulie 2009 a fost ales deputat al Parlamentului pe listele PLDM. În decembrie 2009 a renunţat la mandat în legătură cu desemnarea în funcţia de preşedinte al raionului Ungheni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?