X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Boțan: Valul de probleme practic îneacă guvernarea

16 apr. 2015,, 15:25   Politică
7712 5

Boțan: Valul de probleme practic îneacă guvernarea
Foto : noi.md

Actuala guvernare se află într-o mare cumpănă, după ce formarea guvernului minoritar s-a dovedit a fi un eșec total. Astfel a comentat analistul politic Igor Boțan rezultatele Barometrului de Opinie Publică pentru luna aprilie, care arată o scădere vizibilă a ratingului PLDM, PD și PCRM și, în același timp, o creștere a ratingului PL, PPEM și a „Partidului Nostru”, informează NOI.md.

În acest context, Igor Boțan susține că probabilitatea declanșării unor alegeri anticipate este foarte mare. „Ideea de a forma un guvern minoritar a fost una absolut nefericită, iar acum se vede că valul de probleme practic îneacă această guvernare. Marea problemă e că guvernarea e abia la început de cale și aici probabilitatea unor alegeri anticipate este foarte mare. Guvernanții vor trebui să dea un răspuns cetățenilor, fie continuă această agonie în care se află țara, fie vor merge la alegeri anticipate. Sigur, se vor gîndi de 100 de ori înainte de declanșa anticipatele, înțelegînd că vor pierde alegerile și că vor deveni ținte pentru cei care vor prelua puterea”, a menționat Boțan.

O altă concluzie desprinsă din datele BOP, afirmă Boțan, ține de faptul că reformatarea actualei guvernări, prin cooptarea PL este imposibilă. „Sînt mesaje clare că orice încercare de reformatare a guvernării cu invitarea PL este o utopie. PL nu este un partid sinucigaș și înțelege că în situația creată, prin respingerea sa de către PD și PLDM, este favorizat”, a punctat directorul Asociației ADEPT.

Potrivit lui Igor Boțan, datele sondajului prezentat astăzi mai demonstrează că decalajul dintre adepții integrării în Uniunea Europeană și cei ai aderării la Uniunea Vamală, pentru prima dată, a crescut dramatic în favoarea celei de-a doua opțiuni.

„Este pentru prima oară cînd constatăm că diferența dintre cei care vor integrare euroasiatică și europeană este de 20%. Partidele de la guvernare au subminat vectorul european”, a conchis Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?