X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă și Dodon, primii în topul încrederii cetățenilor – sondaj

16 apr. 2015,, 13:10   Politică
3666 9

Foto: noi.md

Moldovenii au cea mai multă încredere în fostul premier Iurie Leancă și liderul PSRM, Igor Dodon, arată datele Barometrului Opiniei Publice pentru lunile martie-aprilie curent. Pe locul 3 în topul preferințelor cetățenilor se situează liderul PCRM, Vladimir Voronin, informează NOI.md.

La întrebarea deschisă: „Care este personalitatea în care aveți cea mai mare încredere?”, 8,8 la sută dintre respondenți l-au nominalizat pe Iurie Leancă, 8,6 la sută – pe Igor Dodon, 6,4 la sută – pe Vladimir Voronin, 3,6 la sută – pe Renato Usatîi, 3,3 la sută – pe Vlad Filat, 3,2% - pe Mihai Ghimpu. Un procentaj similar de respondenți au răspuns că au încredere în Marian Lupu și Dorin Chirtoacă.

Topul încrederii în politicieni s-a conturat aproximativ la fel și în cazul întrebării închise, cînd respondenților li s-a prezentat o listă cu numele politicienilor. Astfel, în Iurie Leancă au declarat că au încredere 38 la sută dintre respondenți, în Dorin Chirtoacă – puțin peste 30 la sută, iar în Igor Dodon – aproape 30 la sută.

Datele studiului mai arată că personalități ca Andrian Candu și Chiril Gaburici nu sînt deloc sau puțin cunoscute cetățeanului de rînd.

Sondajul BOP a fost realizat de compania CBS AXA în perioada 28 martie – 7 aprilie curent, pe un eşantion de 1104 persoane din 85 de localităţi ale țării. Marja de eroare a sondajului este de ±3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?