X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Moldova va majora în Qatar exportul de fructe, zahăr, cereale și carne

15 apr. 2015,, 15:15   Economie
3520 0
Молдова увеличит экспорт в Катар фруктов, сахара, зерна и мяса
Foto: svo-trans.ru
Republica Moldova intenționează să majoreze în Qatar exportul de mere, prune, nuci, zahăr, cereale și carne. O declarație în acest sens a fost făcută de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin în cadrul întrevederilor cu oficiali și oameni de afaceri din Qatar în timpul vizitei oficiale în această țară a unei delegații moldovenești, conduse de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul vizitei Vlad Loghin a participat la întrevederea delegației Republicii Moldova cu prim-ministrul și cu ministrul Afacerilor Externe al statului Qatar, fiind discutate multiple subiecte de cooperare, inclusiv în domeniul economic și agroindustrial.

Vlad Loghin a avut, de asemenea, întrevederi bilaterale cu omologii din cadrul Ministerului Mediului și Agriculturii, reprezentanții Agenției Securității Alimentelor, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, precum și cu președintele Companiei Naționale „Hassad Food”, importatoare de produse agricole pe piața qatariană.

Părțile au discutat perspectivele de cooperare între ministerele de resort, precum și colaborarea mai activă între comunitățile oamenilor de afaceri dintre cele două țări în vederea majorării exporturilor produselor moldovenești pe piața qatariană, precum: mere, prune, nuci, zahăr, cereale și carne.

De asemenea, au fost prezentate oportunitățile investiționale din Republica Moldova în domeniul agroindustrial. Partea qatariană a manifestat interes pentru vizitarea expozițiilor majore din Moldova în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?