X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Circa 6 mii locuri de muncă vacante în prezent în țară

15 apr. 2015,, 12:15   Societate
3624 2
В Молдове зарегистрировано около 6 тысяч вакантных рабочих мест
Foto: night-club.by
Potrivit Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), în prezent sînt vacante aproximativ 6 mii de locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sînt oferite în Chișinău, numărul acestora ajungînd la 1952. La Bălți și în Orhei sînt peste 300, iar în Ungheni, UTA Găgăuzia și Cahul – peste 200. Cele mai puține locuri sînt în Fălești, Telenești și Edineț, în jur de 30.

Pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate sînt oferite 1413 locuri de muncă, acestea constituind 24% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cel mai mare deficit de cadre se atestă în medicină, învățămînt, contabilitate și inginerie. În medicină sînt vacante 249 de posturi de: asistenți medicali, psihologi, medici veterinari, masori și alții. Cel mai mic deficit se înregistrează în domeniile juridic, economic, agricol, chimie și zootehnie.

Pentru persoanele cu studii medii generale, secundar profesionale și cele necalificate, ANOFM oferă 4567 de locuri de muncă, ceea ce constituie 76 % din numărul total de locuri de muncă vacante. Acestea sînt din domenii precum industria ușoară, construcție, transport și telecomunicații, comerț și altele.

La fel sunt oferite locuri de muncă pentru muncitorii necalificați, precum muncitor în agricultură, hamal, infirmier, măturător, îngrijitor de animale etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?