Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Japonia va acorda 980 de mii de dolari pentru modernizarea școlilor din Moldova

15 apr. 2015,, 10:57   Economie
2506 0

Japonia va acorda 980 de mii de dolari pentru modernizarea școlilor din Moldova
Foto : gov.md

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 980 de mii de dolari din partea Guvernului Japoniei pentru modernizarea instituțiilor de învățămînt. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi la Chişinău de către premierul Chiril Gaburici şi ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu reşedinţa la Kiev, Shigeki Sumi, informează NOI.md.

Banii vor fi utilizați pentru îmbunătăţirea condiţiilor sanitare și dezvoltarea bazei tehnico-materiale a instituţiilor de învăţămînt, a menţionat Gaburici. La rîndul său, ambasadorul Japoniei a confirmat disponibilitatea ţării sale pentru susținerea inițiativelor care ar contribui la modernizarea și promovarea unui învățămînt modern, de calitate, dar și la stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova.

În anii 2010-2012, în Moldova au fost realizate trei proiecte similare cu sprijinul partenerilor niponi, în valoare de circa 185 de mii de dolari. În urma acestor proiecte, au fost reparate școlile din satul Hîrtopul Mare, Criuleni, din comuna Grătieşti, municipiul Chișinău, şi satul Lozova, Strășeni. Actualmente este în derulare un alt proiect, în valoare de 79 de mii de dolari, menit să îmbunătăţească condiţiile educaţionale şi sanitare în instituţia de învăţămînt din satul Ecaterinovca, raionul Cimişlia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?