Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Consiliul economic al prim-ministrului a desfăşurat o şedinţă comună cu Gaburici

15 apr. 2015,, 10:30   Societate
2749 0
Foto: jurnal.md
Consiliul economic al prim-ministrului a desfăşurat o şedinţă comună cu Chiril Gaburici în prezenţa reprezentanţilor mediului de afaceri şi donatorilor ce acordă Moldovei sprijin în realizarea reformelor, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Consiliul economic.

Participanţii la şedinţă au discutat rezultatele activităţii Consiliului în 2014, precum şi planurile şi sarcinile Consiliului economic pentru 2015. Printre sarcinile pentru anul curent au fost enunţate simplificarea procedurilor de exportare şi importare a mărfurilor, adoptarea Regulamentului de derulare a afacerilor, reducerea termenului de returnare agenţilor economici a taxei pe valoare adăugată (TVA).

Pentru agenţii economici ce folosesc e-Factura, termenul de returnare a TVA se va reduce de la 30 la 10 zile.

În planurile Consiliului economic este indicată anularea deţinerii obligatorii a ştampilei la iniţierea unei afaceri, precum şi sporirea eficienţei realizării programului Filiera Vinului.

Potrivit datelor membrilor Consiliului economic, în 2015 se planifică crearea unui regulament de derulare a afacerilor funcţional şi transparent, care va îmbunătăţi considerabil mediul de afaceri, va reduce nivelul corupţiei.

Consiliul economic al prim-ministrului a fost creat în 2012 cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a acordat Guvernului pentru acest scop un grant de 350 de mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?